Autodrom ATA

[HARTA-ATA]

CE PUTETI FACE PE CIRCUITUL ATA?

Program: luni - duminica, 09:00 - 21:00 (instalatie de nocturna)

Autodromul Academiei Titi Aur se intinde pe 12.5 hectare si cuprinde o pista pe care sunt amenajate opt zone diferite. De la experiente auto pana la cursuri auto, moto, off road 4×4 si karturi electrice, la ATA sunteti bineveniti de luni pana vineri, de la 09:00 la 21:00.

Ce poti face la Academia Titi Aur?

Odata ce au ajuns pe pista, soferii pot intelege, printre altele, ce inseamna sa derapezi, sa conduci pe macadam, sa aluneci, sa franezi in conditii de siguranta sau sa eviti un pieton la timp. In functie de ce urmeaza sa faca soferul pe pista autodromului, ii oferim acestuia o masina din flota ATA sau il indrumam sa foloseasca propria masina, pentru a invata sa o controleze. Cei care intra pe pista sunt supravegheati, in permanenta, cu 24 de camere fixe si 8 mobile.

CE ITI OFERIM?

Cel mai complex autodrom din Europa de Est
  • Derapaj controlat cu platforma mobila

  • Derapaj controlat in viraj

  • Franare-evitare obstacole pietoni cu zona irigata

  • Acvaplanare si rulare in conditii meteo nefavorabile

  • Viraje cu diverse inclinari inspre interiorul sau exteriorul virajului si franare in conditii speciale, cu zone irigate

  • Aderenta pamant, macadam, pietris, noroi, cu denivelari, panta abrupta si zone cu sarituri-desprinderi

  • Treceri peste si sub poduri, cu panta abrupta si cu limitarea inaltimii

  • Evitari de obstacole cu posibilitate de modificare a sicanelor si a aderentei, cu denivelari pe linie dreapta si pe viraj

Pista Asflat & Macadam

Te asteptam la Academia Titi Aur, pe cel mai complex autodrom din Europa de Est, care se întinde pe 12.5 ha, la doar 29 km de Centrul Bucureștiului, la ieșirea din Crevedia. Ti-am pregatit un circuit mixt: asfalt, off road si macadam. Pista de asfalt are zone cu aderente diferite, o lungime de 1.2 km si o latime de 12 m. Zona de off road se intinde pe 1 km (cu o latime de 8 m), iar pista de macadam are 1,2 km, cu o saritoare spectaculoasa si o rampa de echilibru.

Zona Restaurant

Aflat la intrarea in Academia Titi Aur, restaurantul are 221 mp, o capacitate de 120 persoane la mese (aprox. 160 persoane standing), comunica cu cele 2 terase, avand iesire directa spre circuit. Barul deserveste toti clientii care vin la ATA, oferind un meniu compus din cafea, bauturi racoritoare, fresh-uri sau smoothie-uri, precum si gustari (croisant, briose, gogosi etc). Pentru cursurile de conducere defensiva, masa de pranz este inclusa. De doi ani, pentru evenimente colaboram cu Privileg Catering.

Sali Curs

In cadrul Academiei Titi Aur avem 3 sali de curs, complet dotate cu sisteme de sonorizare si proiectoare, precum si cu mobilierul necesar instruirii a 35 de cursanti (per fiecare sala). Intre sali exista pereti amovibili/rabatabili, care se pot ridica, astfel incat sa putem crea o zona deschisa sau o sala unica de curs (288 mp), care poate comunica direct cu restaurantul, terasa si service-ul principal. Salile pot fi inchiriate (cu sau fara mobilier) pentru prezentari, evenimente corporate sau lansari de produse.

Nocturna

Instalatia de nocturna de pe circuit este computerizata si o putem activa, fara costuri suplimentare, atat pentru cursuri, team building-uri sau evenimente, cat si pentru experiente, avand in vedere ca programul nostru zilnic este pana la ora 21:00. Tot circuitul poate fi luminat la un singur click, astfel incat oricine vine la Academia Titi Aur sa se bucure de cea mai placuta experienta! Avand in vedere ca oferim servicii la standarde internationale, am pregatit cel mai performant mediu pentru conducatorii auto.

Zona Cafenea

Situata la etajul 1, cafeneaua Academiei Titi Aur are o capacitate de 80 persoane (la mese/pe scaune) si o vizibilitate completa asupra intregului circuit. Sala poate fi folosita si pentru evenimente/prezentari, avand acces separat de celelalte zone active din cladire. Meniul este compus din cafea, bauturi racoritoare, fresh-uri sau smoothie-uri, precum si gustari (croisant, briose, gogosi etc). Pentru evenimente, acesta poate fi decis impreuna cu personalul care se ocupa de administrarea acestui spatiu.

Simulatoare

La Academia Titi Aur v-am pregatit 13 simulatoare indoor si outdoor, de inalta performanta, care functioneaza atat in mod independent, pentru dezvoltarea si testarea abilitatilor necesare in activitatea de conducere auto, cat si grupate in domenii de cercetare din cadrul celor 4 laboratoare, avand ca scop simularea situatiilor complexe de trafic, cum ar fi alternarea de drumuri cu suprafete umede/uscate, cu aderente diferite, cu obstacole neasteptate sau alte provocari care pot aparea în trafic.

DE CE SA ALEGETI AUTODROMUL ATA?

O pista pe care sunt amenajate 8 zone diferite
13 simulatoare indoor si outdoor, de inalta performanta
8 simulatoare pe teren, o zona de acvaplanare, o zona cu aderente diferite si una cu evitare de obstacole
4 laboratoare cu scopul de a simula situatii complexe de trafic
2 simulatoare indoor pentru impact frontal cu obstacol fix
1 simulator pentru testarea vitezei de reactie la volan
1 simulator pentru constientizarea starii de ebrietate
1 simulator pentru pozitia corecta pe scaun si circularea mainilor pe volan
2 simulatoare indoor pentru rasturnare la 90 si 180 de grade
3 sali de curs, complet utilate (proiectoare, sistem de sonorizare, mobilier)
18 traineri, piloti si copiloti, autorizati FrontierMedex
2 km de bariere de protectie din aprox. 100.000 de cauciuri amplasate pe circuit
24 de camere fixe si 8 mobile, pentru o permanenta supraveghere
2 observatoare cu vizibilitate 360 grade, pe circuit
o instalatie de noctura, pe leduri, care ne permite sa desfasuram evenimente, cursuri, team building-uri si experiente auto, chiar si dupa lasarea serii
control centralizat pentru toate echipamentele: automatizarile tuturor zonelor de pe circuit pot fi controlate din 2 centre de comanda
asfaltul si zonele de beton pot fi modificare ca nivel de aderenta, prin udare
nivelul apei din zona de acvaplanare este controlat prin centrele de comanda
toata infrastructura (terasamentul autodromului) suporta vehicule de pana la 40 tone

Autodromul ATA nu este un circuit de mare viteza, ci unul pregatit pentru cei care vor sa invete bazele pilotajului sportiv, dar mai ales pentru cei care vor sa invete sa conduca defensiv – in special soferii marilor companii, care sunt dispuse sa isi aduca angajatii la aceste cursuri. Impactul lor in salvarea de vieti si reducerea pagubelor materiale este imens.

O zona interesanta a pistei este cea destinata acvaplanarii. Aici, conducatorii auto vor vedea ce inseamna sa conduci prin apa sau ce se intampla atunci cand o cantitate insemnata de apa iti ajunge pe parbriz în timpul mersului. Printre zonele amenajate in circuit exista si un spatiu cu piste concentrice pe care soferii pot testa diferite suprafete de carosabil, precum si un pod de beton care face trecerea de la asfalt la macadam.

Indiferent de anotimp, soferii vor putea intelege ce inseamna sa conduci pe gheata. Pe o zona de circuit, este turnat un strat de asflat foarte lucios care va fi stropit cu apa. Cursantii vor trece printre jeturile de apa, considerate obstacole, fiind nevoiti sa mai faca fata unei probe: pe asflat sunt montate niste rampe care se vor deplasa in momentul în care masina trece pe deasupra lor, astfel ca soferul va controla mai greu autoturismul.

Autodromul din Crevedia cuprinde si o cladire cu aspectul unei masini (oriunde in zona de parter se poate amplasa o masina), unde sunt amenajate sali in care se pot organiza evenimente private sau corporate, un restaurant si o cafenea, trei terase, birourile echipei Academiei Titi Aur, dar si cateva camere de hotel (pentru persoanele care au nevoie sa faca un dus si se schimbe, dupa activitatea pe circuit).

Zona tehnica este impartita in doua service-uri auto (1000 mp, cu posibilitate de acces inclusiv pentru camioane) si o zona de spalatorie, prin care va trece orice masina inainte si dupa ce va iesi de pe pista. Pe autodrom au fost montate aprox. 100.000 de cauciuri, iar in cazul extrem in care cursantii vor iesi in decor, acestia se vor putea opri in ele.
Infrastructura construita este compusa din 5 corpuri de cladire, distincte.